Blokiranje nečijeg Facebook profila, stranice ili nadimka
Kopirajte link
Pomoć za Android aplikacije
Pomoć na računaru
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za preglednike na mobilnim uređajima
Pomoć za aplikaciju Facebook Lite
Pomoć za Android aplikacije
Pomoć na računaru
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za preglednike na mobilnim uređajima
Pomoć za aplikaciju Facebook Lite
Kada blokirate profil ili stranicu, određene radnje će biti ograničene, kao što je međusobno stupanje u interakciju s vremenskim linijama, objavama, komentarima ili porukama. To ne obuhvata aplikacije, igre ili grupe u kojima učestvujete i vi i blokirani profil ili stranica. Ako ste trenutno povezani s tim profilom ili stranicom, blokiranjem ćete prekinuti prijateljstvo, uklonit ćete oznaku "sviđa mi se" i prestati pratiti taj profil ili stranicu.
Nakon što blokirate nadimak u Facebook grupi, mogućnost tog nadimka da stupa u interakciju sa sadržajem vaše grupe će biti ograničena.
Ako imate dodatne Facebook profile, blokiranjem ćete morati upravljati zasebno sa svakog profila.
Možete saznati više o tome kako da deblokirate profil ili stranicu.
Blokiranje profila ili stranice
Da biste blokirali nekoga na Facebooku:
- Idite na profil ili stranicu korisnika.
- Kliknite na
Opcije (ili Više).
- Kliknite na Blokiraj, a zatim potvrdite da želite blokirati tu osobu klikom na Potvrdi.
Osobu možete blokirati i tako da odete u Postavke i privatnost > Postavke > Blokiranje i upišete ime te osobe.
Napomena: Opcija „Blokiraj“ više nije dostupna direktno iz menija objave u sažetku sadržaja. I dalje možete blokirati osobu putem njenog profila ili putem svojih postavki.
Profil ili stranicu možete blokirati i u postavkama blokiranja:
- Kliknite na sliku profila u gornjem desnom uglu stranice usluge Facebook.
-
Odaberite
Postavke i privatnost, a zatim kliknite na
Postavke.
- U meniju kliknite na Blokiranje u opciji Publika i vidljivost.
- U odjeljku Blokiranje profila i stranica kliknite na Uredite.
- Kliknite Dodaj na spisak blokiranih.
- Otkucajte ime profila ili stranice koju želite blokirati.
- Kliknite Blokiraj pored njegovog imena.
- Kliknite na Potvrdi.
Napomena: ako imate poteškoća s pronalaženjem profila koji želite blokirati, možete pokušati upotrijebiti adresu e-pošte povezanu s Facebook profilom.
Blokiranje nadimka u Facebook grupi
- Pronađite objavu ili komentar nadimka koji želite blokirati.
- Kliknite na nadimak ili fotografiju profila nadimka.
- Pored nadimka na stranici profila grupe kliknite na
Opcije.
- Kliknite na Blokiraj [Nickname], a zatim potvrdite da ga želite blokirati klikom na Blokiraj.
- Napomena: blokiranje nadimka u grupi blokira samo taj nadimak i ne blokira glavni profil povezan s tim nadimkom.
Šta se dešava kada blokirate profil ili stranicu
Kada blokirate profil ili stranicu, taj profil ili stranica neće moći:
- vidjeti vaše objave
- označiti vas u objavama, komentarima ili fotografijama
- pozvati vas na događaje ili u grupe
- započeti razgovor s vama
- dodati vas kao prijatelja
Šta se dešava kada blokiram nadimak u grupi?
Kada blokirate nadimak u grupi, taj nadimak neće moći:
- označiti vas u objavama ili komentarima u grupi
- stupati u interakciju s vašim sadržajem u grupi
U nekim slučajevima, možda će i dalje moći vidjeti vaš sadržaj. Kada blokirate nadimak u grupi, nećete vidjeti nikakve objave ili komentare tog nadimka u toj grupi. Sadržaj tog nadimka i dalje možete vidjeti u drugim grupama.
Šta još trebate uzeti u obzir kada blokirate profil
- Ako ne želite prekinuti prijateljstvo s profilom ali želite vidjeti manje objava profila na Facebooku, možete napraviti pauzu od ovog profila.
- Profil koji ste blokirali neće moći:
- započeti razgovor s vama
- dodati vas kao prijatelja
- Ako blokirate nečiji profil s više od jednog od vlastitih profila, osoba koju ste blokirali može shvatiti da ste vlasnik svih tih profila.
Ne zaboravite da blokiranje neke osobe možda neće spriječiti svu komunikaciju ili interakciju (npr. u aplikacijama ili grupama). Saznajte više o tome šta možete vidjeti kada blokirate nečiji profil.
Kada blokirate nekoga ko ima više od jednog profila
- Ako blokirate jedan od profila, blokirat ćete samo taj profil. Nećete blokirati druge profile. To znači da s tom osobom možete komunicirati putem drugih profila.
- Naprimjer, možete započeti razgovor putem tih drugih profila ili dodati ih kao prijatelja.
- Kada blokirate nečiji profil, time će se ograničiti neki od načina na koje ta osoba može stupati u interakciju s vama koristeći druge profile.
Kada blokirate nekoga ko ima više od jednog nadimka
Blokiranjem jednog nadimaka se blokira samo taj nadimak. Ne blokira glavni profil povezan s nadimkom ili druge nadimke povezane s tim glavnim profilom. To znači da i dalje možete vidjeti sadržaj koji objavljuju drugi nadimci ili glavnog profila povezanog s njima.
Upamtite sljedeće
- Ako blokirate profil i zatim ga deblokirate, morat ćete tom profilu poslati zahtjev za prijateljstvo. Ako blokirate stranicu i zatim je deblokirate, trebate opet početi pratiti tu stranicu.
- Profili, stranice i nadimci neće primiti obavještenje kada ih blokirate.
Povezani članci
Povezani članci
Other ways to get help
Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time
