Блокирај нечиј профил, страница или прекар на Facebook

Копирај го линкот
Помош за Android апликација
Помош за компјутерот
Помош за апликацијата на iPad
Помош за апликацијата на iPhone
Помош за мобилен прелистувач
Помош за апликацијата Facebook Lite
Откако ќе блокираш профил или страница, одредени дејства ќе бидат ограничени, како што се интеракцијата со меѓусебните времеплови, објави, коментари или пораки. Ова не вклучува апликации, игри или групи во кои и двајцата учествувате. Ако сте поврзани во моментов, со блокирање ќе се отстрани од пријатели, ќе се означи со „не ми се допаѓа“ и ќе се отследи профилот или страницата.
Откако ќе блокираш прекар во група на Facebook, можноста на тој прекар да комуницира со содржината на твојата група ќе биде ограничена.
Ако имаш дополнителни профили на Facebook, ќе треба да го блокираш лицето од сите профили поединечно.
Може да дознаеш повеќе за тоа како да одблокираш профил или страница.

Блокирај профил или страница

За да блокираш некого на Facebook:
  1. Оди на профилот или страницата.
  2. Кликни наОпции (или Повеќе).
  3. Кликни Блокирај, а потоа потврди дека сакаш да го блокираш со кликнување Потврди.
Може да блокираш некого и со одење во Поставки и приватност > Поставки > Блокирање и внесување на името.
Напомена: опцијата за блокирање веќе не е достапна директно од менито за објави на Ѕидот со објави. Сепак може да блокираш некого од профилот или преку твоите поставки.
Може исто така да блокираш профил или страница во твоите поставки за блокирање:
  1. Кликни на сликата на профилот најгоре десно на Facebook.
  2. ИзбериПоставки и приватност, потоа кликниПоставки.
  3. Во менито, кликни Блокирање под Публика и видливост.
  4. Во делот Блокирај профили и страници, кликни Уреди.
  5. Кликни Додај во список на блокирани.
  6. Внеси го името на профилот или страницата што сакаш да ги блокираш.
  7. Кликни Блокирај до името.
  8. Кликни на Потврди.
Забелешка: ако имаш проблеми со наоѓањето на профилот што сакаш да го блокираш, може да се обидеш да користиш е-пошта поврзана со профилот на Facebook.

Блокирај прекар во група на Facebook

  1. Најди објава или коментар од прекарот што сакаш да го блокираш.
  2. Кликни го прекарот или фотографијата на профилот на прекарот.
  3. До прекарот на страницата на профилот на групата, кликни Опции.
  4. Кликни Блокирај [прекар], а потоа потврди дека сакаш да го блокираш со кликнување Блокирај.
    • Забелешка: блокирањето на прекар во група го блокира само тој прекар и не го блокира главниот профил поврзан со тој прекар.

Што се случува кога блокираш некој профил или страница

Кога ќе блокираш профил или страница, тој профил или страница нема да може:
  • да ги гледа твоите објави.
  • да те означува во објави, коментари или фотографии.
  • да те кани на настани или групи.
  • да започнува разговори со тебе
  • да те додава како пријател.

Што се случува кога ќе блокирам прекар во група?

Кога блокираш прекар во група, тој прекар нема да може:
  • да те означува во објави или коментари во групата.
  • да има интеракција со твојата содржина во групата.
Во некои случаи, можеби сè уште ќе може да ја гледа твојата содржина. Кога блокираш прекар во група, нема да гледаш објави или коментари од прекарот во таа група. Можеби сè уште ќе гледаш содржина од тој прекар во други групи.

Други нешта што треба да ги земеш предвид кога блокираш некој профил

Запомни дека со блокирањето не можеш да ја спречиш сета комуникација или интеракции (на пример: во апликации или групи). Дознај повеќе за тоа што може да гледаш кога блокираш нечиј профил.

Кога блокираш некој што има повеќе од еден профил

  • Со блокирањето на еден од профилите се блокира само тој профил. Не се блокираат сите профили на лицето. Тоа значи дека и понатаму тоа лице може да комуницира со тебе од другите профили.
    • На пример, можеш да започнуваш разговори со тие профили и да ги додаваш во пријатели.
  • Кога блокираш нечиј профил, ќе се ограничат дел од начините на кои може да остварува интеракција со тебе од другите профили.

Кога блокираш некој што има повеќе од еден прекар

Со блокирањето на еден од прекарите се блокира само тој прекар. Не се блокира главниот профил поврзан со прекарот или другите прекари поврзани со тој главен профил. Ова значи дека сè уште може да гледаш содржина од овие други прекари или главниот профил поврзан со него.

Запомни ги овие работи

  • Ако блокираш профил и повторно го одблокираш, ќе треба повторно да му испратиш барање за пријателство. Ако блокираш страница и потоа ја одблокираш, ќе треба повторно да почнеш да ја следиш таа страница.
  • Профилите, страниците и прекарите што ги блокираш не добиваат известување за блокирањето.

Да
Не

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time