Промени ги поставките за приватност на твојата приказна на Facebook

Копирај го линкот
Помош за апликацијата на iPhone
Помош за апликацијата на iPad
Помош за Android апликација
Помош за компјутерот
Помош за апликацијата Facebook Lite
Сè што ќе додадеш на твојата приказна ќе се појави на Facebook и Messenger и ќе биде споделено со истата публика во двете апликации.
Секогаш може да контролираш со кого ја споделуваш твојата приказна и може да ги промениш овие поставки во секое време.

Промена на поставките за приватност на приказна

  1. Додај фотографија или видео за да ги споделиш во приказна.
  2. Веднаш до Твојата приказна горе лево, кликни Поставки и избери ја твојата публика:
    • Јавна: Ако избереш Јавно, приказната ќе биде видлива за сите на Messenger или Facebook.
    • Пријатели: Ако избереш Пријатели, приказната ќе биде видлива за твоите пријатели на Facebook.
    • Приспособено: Ако избереш Приспособено, приказната ќе биде видлива само за тие што ќе ги избереш.

Сокриј ја твојата приказна од одредени луѓе

  1. Отвори ја апликацијата Facebook за iOS или Android.
  2. Постави ја приватноста на твојата приказна на Пријатели.
  3. Допри Сокриј ја приказната од.
  4. Допри за да ги избереш луѓето од кои сакаш да ја сокриеш твојата приказна.
  5. Допри Завршено или Назад горе, а потоа допри Зачувај.
Ако ставиш некого на твојот Ограничен список, нема да може да ја гледаат твојата приказна
Напомена: Сите промени што ќе ги направиш во поставките за приватност на твојата приказна ќе важат за сите фотографии и видеа што моментално се наоѓаат во твојата приказна, како и за сите што ќе ги додадеш во иднина. Може да ги промениш овие поставки во секое време.

Да
Не

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time