Blocarea profilului, Paginii sau poreclei cuiva pe Facebook
Copiază linkul
Ajutor pentru aplicaţia Android
Ajutor pentru computer
Ajutor pentru aplicaţia pe iPad
Ajutor pentru aplicaţia pe iPhone
Ajutor pentru browserul de mobil
Ajutor pentru aplicaţia Facebook Lite
Ajutor pentru aplicaţia Android
Ajutor pentru computer
Ajutor pentru aplicaţia pe iPad
Ajutor pentru aplicaţia pe iPhone
Ajutor pentru browserul de mobil
Ajutor pentru aplicaţia Facebook Lite
Când blochezi un profil sau o Pagină, limitezi anumite acțiuni reciproce, cum ar fi interacționarea în cronologie, postarea, adăugarea de comentarii și trimiterea de mesaje. Nu sunt incluse aici aplicațiile, jocurile sau grupurile comune. Dacă ai o conexiune cu profilul sau Pagina în cauză, blocarea sa înseamnă ștergerea din lista de prieteni, anularea aprecierii și anularea urmăririi.
După ce blochezi o poreclă într-un grup de Facebook, aceasta nu mai poate interacționa cu conținutul tău din grupul respectiv.
Dacă ai și alte profiluri de Facebook, va trebui să gestionezi blocarea pentru fiecare în parte.
Poți afla mai multe despre deblocarea unui profil sau a unei Pagini.
Blocarea unui profil sau a unei Pagini
Pentru a bloca pe cineva pe Facebook:
- Accesează profilul sau Pagina.
- Apasă pe
Opțiuni (sau pe Mai mult).
- Apasă pe Blochează, apoi confirmă că dorești să blochezi acel utilizator apăsând pe Confirmă.
Poți să blochezi pe cineva și dacă accesezi Setări și confidențialitate > Setări > Blocare și scrii numele utilizatorului respectiv.
Notă: Opțiunea de blocare nu mai este disponibilă în meniul postării din Flux. Poți în continuare să blochezi pe cineva fie din profilul său, fie din Setările tale.
De asemenea, poți să blochezi profiluri sau Pagini accesând setările de blocare:
- Apasă pe fotografia ta de profil din dreapta sus a ecranului Facebook.
-
Selectează
Setări și confidențialitate, apoi apasă pe
Setări.
- În meniu, apasă pe Blocare, de sub Audiență și vizibilitate.
- În secțiunea Blochează profiluri și Pagini, apasă pe Editează.
- Apasă pe Adaugă la lista de blocări.
- Scrie numele profilurilor și Paginilor pe care vrei să le blochezi.
- Apasă pe Blochează din dreptul fiecărui nume.
- Apasă pe Confirmă.
Notă: Dacă nu reușești să găsești profilul de Facebook pe care vrei să îl blochezi, poți încerca să folosești o adresă de e-mail asociată acestuia.
Blocarea unei porecle într-un grup de Facebook
- Găsește o postare sau un comentariu de la porecla pe care vrei să o blochezi.
- Apasă pe poreclă sau pe fotografia de profil a poreclei.
- În dreptul poreclei, pe pagina profilului său din grup, apasă pe
Opțiuni.
- Apasă pe Blochează pe [Nickname], apoi confirmă că dorești să blochezi utilizatorul respectiv apăsând pe Blochează.
- Notă: Prin blocarea unei porecle într-un grup, blochezi doar porecla, nu și profilul principal asociat acesteia.
Ce se întâmplă când blochezi un profil sau o Pagină
Când blochezi un profil sau o Pagină, nu va mai putea:
- Să-ți vadă postările.
- Să te eticheteze în postări, comentarii sau fotografii.
- Să te invite la evenimente sau în grupuri.
- Să înceapă o conversație cu tine.
- Să te adauge ca prieten.
Ce se întâmplă când blochez o poreclă într-un grup?
Când blochezi o poreclă într-un grup, nu va mai putea:
- Să te eticheteze în postări sau comentarii din grup.
- Să interacționeze cu conținutul tău din grup.
În unele cazuri, poate doar să îți vadă conținutul. Când blochezi o poreclă într-un grup, nu îi mai vezi postările și comentariile din grupul respectiv. Este posibil să vezi în continuare conținutul acelei porecle din alte grupuri.
Alte considerații privind blocarea unui profil
- Dacă nu vrei să ștergi un profil din lista de prieteni, ci doar să îi vezi pe Facebook mai puține postări, fă o pauză în relația cu profilul respectiv.
- Profilul pe care l-ai blocat nu va putea:
- Să înceapă o conversație cu tine.
- Să te adauge ca prieten.
- Dacă blochezi profilul cuiva în mai multe profiluri ale tale, utilizatorul respectiv își poate da seama că toate acele profiluri îți aparțin.
Reține că blocarea cuiva nu îi poate opri toate comunicările și interacțiunile cu tine (de exemplu, în aplicații sau grupuri). Află mai multe despre ceea ce poți vedea când blochezi profilul cuiva.
Când blochezi pe cineva care deține mai multe profiluri
- Prin blocarea unuia dintre profiluri, blochezi doar profilul respectiv. Nu blochezi și celelalte profiluri. Prin urmare, vei putea interacționa în continuare cu acestea.
- De exemplu, poți să inițiezi conversații cu celelalte profiluri sau să le adaugi în lista de prieteni.
- Când blochezi un profil al cuiva, îi limitezi unele moduri în care poate interacționa cu tine din celelalte profiluri ale sale.
Când blochezi pe cineva care are mai multe porecle
Prin blocarea uneia dintre porecle, blochezi doar porecla respectivă. Nu blochezi profilul principal asociat poreclei respective și nici celelalte porecle asociate acestuia. Așadar, este posibil să vezi în continuare conținut de la celelalte porecle sau de la profilul principal.
Reține aceste aspecte
- Dacă blochezi un profil și apoi îl deblochezi, va trebui să-i trimiți o nouă cerere de prietenie. Dacă blochezi o Pagină și apoi o deblochezi, va trebui să urmărești din nou Pagina respectivă.
- Profilurile, Paginile și poreclele nu primesc notificare când le blochezi.
Alte modalităţi de a obţine ajutor
Discută cu asistentul Meta AI
Rezolvă probleme, fă modificări şi primeşte asistenţă în timp real
