Як заблакіраваць профіль, Старонку або нікнэйм на Facebook?

Капіраваць спасылку
Даведка па прыкладанню Android
Даведка для ПК
Даведка па прыкладанню для iPad
Даведка праграмы для iPhone
Падтрымка для мабільнага браўзера
Даведка па праграме Facebook Lite
Калі вы заблакіруеце чыйсьці профіль або Старонку, пэўныя ўзаемадзеянні паміж вамі будуць абмежаваныя, напрыклад для хронік, публікацый, каментарыяў і паведамленняў. Сюды не адносяцца праграмы і гульні, якімі вы абодва карыстаецеся, а таксама групы, удзельнікамі якіх вы з’яўляецеся. Калі вы заблакіруеце профіль, з якім вы звязаныя, то выдаліце яго з сяброў. Калі вы заблакіруеце Старонку, з якой вы звязаныя, то выдаліце яе з падпісак і будзе прыбрана адзнака "Падабаецца", якую вы ёй паставілі.
Калі вы заблакіруеце нікнэйм у групе Facebook, карыстальнік з гэтым нікнэймам не зможа ўзаемадзейнічаць з кантэнтам вашай групы.
Калі ў вас некалькі профіляў Facebook, вам спатрэбіцца выканаць блакіроўку ў кожным з іх асобна.

Блакіроўка профілю або Старонкі

Каб заблакіраваць карыстальніка на Facebook:
  1. Перайдзіце ў профіль або на Старонку гэтага карыстальніка.
  2. Націсніце Параметры  (або Яшчэ).
  3. Націсніце Заблакіраваць, а затым — Пацвердзіць.
Каб заблакіраваць карыстальніка, таксама можна націснуць Налады і прыватнасць > Налады > Блакіроўка і ўвесці яго імя.
Заўвага. Варыянт "Заблакіраваць" больш не даступны ў меню публікацыі ў Стужцы. Аднак вы па-ранейшаму можаце заблакіраваць карыстальніка з яго профілю або ў сваіх наладах.
Вы таксама можаце заблакіраваць профіль або Старонку ў наладах блакіроўкі. Для гэтага:
  1. Націсніце на сваё фота профілю ў правым верхнім куце экрана Facebook.
  2. Націсніце Налады і прыватнасць, а затым — Налады.
  3. У меню ў раздзеле Аўдыторыя і бачнасць націсніце Блакіроўка.
  4. У раздзеле Блакіроўка профіляў і Старонак націсніце Рэдагаваць.
  5. Націсніце Дадаць у спіс заблакіраваных.
  6. Увядзіце імя профілю або назву Старонкі.
  7. Націсніце Заблакіраваць побач з іменем або назвай.
  8. Націсніце Пацвердзіць.
Заўвага. Калі знайсці чалавека па імені не ўдаецца, вы можаце ўвесці адрас электроннай пошты, звязаны з яго профілем Facebook.

Блакіроўка нікнэйма ў групе Facebook

  1. Знайдзіце публікацыю або каментарый ад нікнэйма, які хочаце заблакіраваць.
  2. Націсніце на нікнэйм або на фота профілю з гэтым нікнэймам.
  3. Націсніце Параметры  побач з нікнэймам на старонцы профілю групы.
  4. Націсніце Заблакіраваць [нікнэйм], а затым — Заблакіраваць.
    • Заўвага. Калі вы заблакіруеце нікнэйм у групе, то асноўны профіль, звязаны з гэтым нікнэймам, заблакіраваны не будзе.

Наступствы блакіроўкі профілю або Старонкі

Заблакіраваны профіль або Старонка не зможа:
  • Бачыць вашы публікацыі.
  • Адзначаць вас у публікацыях, каментарыях або на фота.
  • Запрашаць вас на мерапрыемствы або ў групы.
  • Пачаць перапіску з вамі.
  • Дадаць вас у сябры.

Наступствы блакіроўкі нікнэйма ў групе

Заблакіраваны нікнэйм не зможа:
  • Адзначаць вас у публікацыях і каментарыях у групе.
  • Узаемадзейнічаць з вашым кантэнтам у групе.
Звярніце ўвагу, што ў некаторых выпадках яны ўсё роўна могуць гэта зрабіць. Пасля блакіроўкі нікнэйма ў групе вы не будзеце бачыць публікацыі і каментарыі ад карыстальніка з гэтым нікнэймам у гэтай групе. Вы па-ранейшаму можаце бачыць кантэнт ад карыстальніка з гэтым нікнэймам у іншых групах.

Дадатковая інфармацыя

Запомніце, што блакіроўка профілю не папярэджвае ўсіх магчымых узаемадзеянняў з ім (напрыклад, у праграмах або групах). Падрабязней пра тое, якую інфармацыю пра профіль вы зможаце бачыць, калі заблакіруеце яго.

Блакіроўка чалавека, у якога некалькі профіляў

  • Блакіроўка распаўсюджваецца толькі на выбраны профіль. Астатнія профілі карыстальніка не будуць заблакіраваны, і вы па-ранейшаму зможаце з імі ўзаемадзейнічаць.
    • Напрыклад, вы зможаце пачаць перапіску з гэтымі профілямі або дадаць іх у сябры.
  • Заблакіраваўшы адзін профіль чалавека, вы абмяжуеце некаторыя віды ўзаемадзеянняў для іншых яго профіляў.

Блакіроўка чалавека, у якога некалькі нікнэймаў

Блакіроўка распаўсюджваецца толькі на выбраны нікнэйм. Вы не заблакіруеце асноўны профіль, звязаны з гэтым нікнэймам, і іншыя нікнэймы, звязаныя з гэтым профілем. Таму вы па-ранейшаму зможаце бачыць кантэнт ад гэтых нікнэймаў або звязаных з імі асноўных профіляў.

Заўвагі

  • Калі вы разблакіруеце профіль, вам спатрэбіцца зноў адправіць яму запыт на дадаванне ў сябры. Калі вы разблакіруеце Старонку, вам спатрэбіцца зноў на яе падпісацца.
  • Профілі, Старонкі і нікнэймы не атрымаюць апавяшчэнне пра тое, што іх заблакіравалі.

Так
Не

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time